Navigation


RSS: inlägg



Påsk-känsla

2011-03-31 @ 12:03:18, , , Kommentarer (0)

Hej Bella är på dagis och Dante är hemma, hon ska få gå dom dagar jag är ledig också för hon behöver kontinuitet. Har inte gjort något speciellt idag..Håller på och gör en omelett med chorizo, paprika, lök och bladspenat..den är nog klar snart..får se hur det smakar. Passade på att göra en liten krans till dörren..så här blev den.



Lite videung som jag fick av en farbror som jag hjälpte upp från diket när han hade ramlat..Han skulle plocka videung och halkade ner i diket. Så han var snäll och gav mig lite av hans videung.



Med lite ståltråd band jag ihop det till en krans..satte dit lite plastblommor. Nu gör videungen lite nytta, istället för att kattungen ska välta omkull vasen hela tiden..

Lite påskkänsla blir det.

Ha en underbar dag

Det ska jag ha iallafall

Kram Nadja


Vår-pyssel

2011-03-28 @ 19:05:21, , , Kommentarer (0)

Har inte haft någon inspiration den senaste veckan..men jag hittade lite inspirerande bilder.



Tänk vad fin den här skulle vara i sovrummet.



Och en sån här tallrikshylla skulle jag vilja ha fast en större modell.



Titta vad fint..bara ta ett vanligt äggskal och använd som vas. Du kan också knäcka ägget i 2 delar och lägga dom lite halvt omlott och plantera någon fin vårblomma i. Finast blir det om du använder ett större lantägg. Sedan kan du vira runt lite kvistar så att det ser ut som ett bo.



Såhär fint kan man också göra. Hitta någon fin gammal stol, ta bort sitsen och sätt dit ett hönsnät istället. Lägg lite mossa i botten..lägg sedan dit lite plast så att mossan inte blir blöt när du vattnar. Häll dit jord och plantera vad du vill. Jag kommer att plantera någon fin hängblomma och något som matchar det. Har ännu inte hittat någon fin stol till det.



Det är så fint när det är vitt. Jag har ett stort kistbord som vardagsrumsbord. Den är träfärgad..och jag tjatar så mycket på min sambo att jag ska få måla om den..men han vill inte det..Han tror att den ska bli förstörd..Men jag tror att den blir finare. Jag får helt enkelt tjata lite mer =P



Det här skulle vara fint att ha som tapet på en liten del av väggen. Kanske i hallen eller någonstans i vardagsrummet. Eller kanske som en fondvägg?


Hjärtan är ju jättefint, Man kan ha ett hjärta hänga på toalettdörren som man broderar dit TOA på..eller ha lavendel i och hänga i garderoberna. Ja bara fantasin sätter gränserna.

Nu ska jag försöka infinna lite inspiration så att jag kan inspirera er..Dom här bilderna är lånade lite här och var på internet.

Ha en underbar kväll

Kram Nadja


Videung

2011-03-23 @ 13:51:58, , , Kommentarer (1)

Fint väder ute idag med...och jag är inomhus! Ja egentligen borde man gå ut..men jag ska jobba ikväll..så jag passar på och vilar nu när jag är ensam hemma. Barnen är på dagis och skolan. Anton skulle följa med sin kompis Elias hem efter skolan.

Fick tråkigt så jag bakade syltkakor. Fan att man ska vara sötsugen jämt..speciellt efter maten..då är det nästan värst..

På fredag ska Danne festa..Tråkigt tycker jag men det klart att han ska få göra det..Det händer ju inte så ofta. Men jag vet inte vad jag ska hitta på och göra med barnen. Kanske köpa någon film..eller kasnke köpa något pyssel..Dom är ju pyssliga alla 3..dom brukar hjälpa mig att måla om.. Så det får nog bli en liten tur till brödet och fiskarna och se om man hittar någon fin möbel att måla om.

Jag vann ju en tävling på viivilla..biljetter till melodifestivalen..men dom biljetterna såg jag aldrig =(

När jag gick hem från dagis på förmiddagen..så hade en farbror som bor i samma område ramlat ner i diket här vid skogen utanför..Ehb har klippt träd och buskar i skogen här och då låg det videung där som han skulle ta..och då halkade han ner i snön i diket..så jag hjälpte honom upp..och som tack för det gav han mig lite av hans videung..stackarn..men han hade iallafall inte gjort sig illa.

Ha en underbar dag..

Kram Nadja


9 år

2011-03-21 @ 10:55:28, , , Kommentarer (1)

Idag fyller Anton 9 år..han fick lov att gå till tandläkaren idag..men inte ett enda hål hade han..Det var en bra present =)

Så nu har jag, Bella och Dante bakat tårta till honom och blåst ballonger. Han kanske tycker att det är fånigt..men det blir ju lite födelsedagskänsla..Han sa att det känns som en helt vanlig dag.

Nu har vi äntligen bytt bokhylla..Såhär blev det.



Och så hittade jag en furubänk på brödet och fiskarna för 150 kr.



Och den målade jag om till vit.



Sådär blev det, jag ska försöka hitta nå fina avlånga speglar att ha på varsin sida av teven. Ovanför teven satte jag dom söta små lådorna som jag målade om förut. Visste inte vart jag skulle ha dom, men där passade dom bra.

Måste fortsätta nu med städandet..

Ha en underbar dag

Kram Nadja


Trotsig

2011-03-18 @ 08:51:24, , , Kommentarer (1)

God morgon..inge roligt väder ute alls idag..snöade när jag vaknade..men det lär väl inte bli kvar..det smälter nog bort på en gång. Inspirationen har inte funnits på flera dagar..har bråkat så mycket med Isabella..hon är så himla trotsig med mig att jag blir tokig ibland. När jag berättar för andra vad hon gör så tycker dom att det bara är småsaker, att det är väl inte jobbigt...men allt blir så mycket värre när hon är ensam med mig. Dagen kan börja med att hon vill se på ett program på tv:n som inte är just då..och då säger hon att jag ska spola..men det går ju inte att spola om man inte har pausat eller spelat in..och då skriker så att det skär i öronen i säkert 1 timme..jag försöker att hålla mig för att inte bli arg.

Men så börjar hon att skrika för nästa sak..Hon vill baka kl 7 på morgonen..och då säger jag att det inte går..vi kan inte baka när folk ligger och sover och så äter vi inte godsaker på morgonen..men hon ger sig inte..hon skriker och skriker..börjar kasta saker..försöker bita mig, drar i mina kläder..gör illa Dante..och då bär jag upp henne på sitt rum..men hon kommer ut lika fort..och under tiden skriker hon hela tiden.

och på eftermiddagen, då börjar hon skrika för att hon vill göra äggröra 30 min innan vi ska äta mat..och då säger jag att nej det får du inte för att vi ska äta mat snart..men då ska hon gå till kylskåpet och ta ut äggen själv och göra..det slutar med att jag får låsa in mig med kökstolarna i toaletten tills hon har lugnat ner sig. Och under den tiden på toaletten så kan jag inte hålla tårarna borta..jag orkar snart inte längre.

Ja jag vet att jag är vuxen och ska ta mitt ansvar..men jag försöker och det går inte...jag blir helt slut när hon är på det här humöret.

Men idag då har hon nog vaknat på rätt sida..för hon har inte börjat bråka med mig än iallafall.

Är det någon som har någon bra metod? min fungerar uppebarligen inte =(

Ha en bra dag

Kram Nadja


Små söta lådor

2011-03-13 @ 09:57:27, , , Kommentarer (0)

Har hunnit med lite pyssel nu på morgonkvisten..Hittade 2 söta lådor i ett skåp..dom tog jag ut och målade om..Tänkte ställa dom i köket och ha kryddorna där i..eller något annat fint.


Slipade lådorna lite innan jag målade dom.



Sådär blev slutresultatet. Har inte bestämt mig än var dom ska stå..men jag kommer nog på det till slut..

Man kan ju ha vad som helst i lådorna som man tycker är fint och vill visa upp.

Ha en bra söndag

Kram Nadja


Låt naturen komma in

2011-03-12 @ 16:34:39, , , Kommentarer (0)

Gick ut i skogen här utanför oss och plockade lite pinnar..passade på att skotta bort lite snö..så att det smälter bort lite fortare. Solen har skinit hela dagen, underbart. Nu ska jag visa vad jag gjorde med pinnarna.




Allt som behövs är en tång och ståltråd.



Börja med att binda ihop pinnarna till en krans.



sådär..dekorera kransen med vad du helst tycker om..Jag dekorerade min med prismor. Och lite konstgjorda blommor.




Den blev ganska lik den som jag har i vardagsrummet..men jag är nöjd. Nu fattas bara den där fina stolen att ställa i hörnet där. tex en sån här



Eller den här skulle också vara fin



Min mamma ringde idag och vi ska snart byta bokhylla..hon får våran körsbärsfärgade bokhylla och jag får hennes vita =) Det kommer att bli så bra. Nu måste jag bara vänta tills dom har tid att komma hit med den..Det skulle bli någon helg här framöver..men vilken vet jag inte än..Och jag med mitt tålamod..jag hatar att vänta på saker..men den som väntar på något gott....

Hoppas att jag kunde ge er lite inspiration.

Kram Nadja


Lantliv

2011-03-11 @ 18:35:26, , , Kommentarer (2)

Fick en rolig överraskning när jag kom hem..På bordet låg det nya nr av Lantliv =) Nu ska inspirationen flöda. Är ledig i helgen..imorgon ska jag städa och pyssla lite..

Anton har en kompis här som ska sova över..och så blir det lite fredagsmys..men jag ska försöka hålla mig till godis och andra godsaker på fredagar..Dom andra dagarna måste jag vara stark nog att säga nej. Kan ju inte riskera att bröllopsklänningen inte passar. Det vore katastrof.

Ikväll blir det Let´s Dance..tänk om man kunde dansa lika bra som dom gör..vilken rolig motion.

Såhär tänker jag göra på båda våra toaletter..



Draperiet runt handfatet, Det sätter man enkelt upp med självhäftande kardborrband. Mät längden från handfat till golv. och bredden. Sy av ett fint tyg som du gillar. Sätt fast den självhäftande kardborrbandet på tyget och och på handfatet och vips så är det klart..Man kan ju avancera det lite och sy volanger både uppe och nere på tyget. Matcha sedan handdukar, matta och tvålkoppar. m.m



Ha en underbar fredag kväll.

Kram Nadja


Produktiv dag

2011-03-09 @ 16:26:06, inredning, , Kommentarer (3)

Hej idag har jag hunnit med massor känns det som, vart till banken, Följt med Danne till tandläkaren, stackarn hade tandvärk..och sjuk har han blivit också =( Han mår illa och har feber..

Åkte till affären och har hunnit med nästan all tvätt..Bara lite kvar..Skönt..nu återstår bara dammsugningen men jag tror att jag får vänta med det tills Danne mår bättre..Dammsugaren är ju det sista man vill höra på när man är sjuk..Men jag fattar inte, Hur kan tandläkaren ta 1000 kr för en tillfällig lagning bara?! Vad kostar en riktig lagning då?!

Jag har hunnit med lite pyssel också =)

Den här gjorde jag igår, Hällde lite kaffe på pappret och lät det torka..använde sedan pappret att skriva ut den fina texten på. Så blev slutresultatet. Vad tycker ni? Ser det gammalt ut?

 

Ta ett glas som du inte använder och en värmeljushållare, du kan ta vad du vill, en ansiett går också bra.


Vänd upp och ner på glaset



Limma sedan ihop värmeljushållaren eller vad du nu väljer fast på glaset.



Dekorera med pärlor eller vad du tycker är fint runt värmeljushållaren.



I mitt fall blev det pärlor för Isabella ville hjälpa till =)





Sådär blev det..

Min inspiration har jag fått från boken inred lantligt inne och ute..Hon har en massa bra tips och idéer. Och man får definitivt inspiration av hennes böcker. Författaren heter Anna Örnberg

Hoppas att jag kan inspirera er =)

Tack för att du tar dig tid för att läsa..

Kram Nadja


Jobbig barndom.

2011-03-08 @ 12:52:01, , , Kommentarer (2)

Hej jag är så himla sugen på något sött eller kanske en semla. Men jag vet inte om jag orkar gå till affären bara för att köpa det..Det har blivit mycket semlor på siståne..Men ska börja gå till jobbet snart..dom dagar jag hinner..dagisdagar då hinner jag inte gå..fast cykla skulle jag ju iochförsig hinna med..men då måste jag laga punkan på cykeln och växlarna som inte är som dom ska.



Ikväll ska jag jobba..16-22:00 och imorgon är jag ledig.

Har vart hos kuratorn idag på habiliteringsgruppen..och vi pratade om barnens nätverk om dom har bra kontakt med mormor m.m..och då var jag tvungen att säga att dom är alkoholister min mamma och pappa..så frågade hon om jag var uppväxt med det och jag sa ja..och hon sa då har du fått tagit hand om din mamma..och så är det ju..det var inte roligt att växa upp..man fick bli vuxen för tidigt. Och hon frågade om jag har fått något stöd för det..men det har jag inte..detär inte någon som erbjudit mig något stöd. Jag känner mycket av det nu när jag är vuxen. Man vill vara alla till lags, undviker konflikter..man är helt enkelt för snäll. Men hade jag inte gått igenom det så hade jag ju inte blivit den jag är idag..Fast jag kanske hade haft lättare att säga nej om jag inte hade växt upp så..Jag fick i princip uppfostra mig själv och genom kompisar och deras föräldrar..

Vi skulle prata mer om det nästa gång..Kanske jag äntligen kan få bättre självförtroende.

Nej nu blev jag så himla sugen på semlan att jag MÅSTE gå till affären..får vänta tills Anton kommer hem från skolan så får han följa med..

Ha en underbar dag

Kram Nadja


Bra Tips

2011-03-07 @ 19:24:17, , , Kommentarer (0)

Hej..tänk att det finns affärer här i enköping som jag inte ens hade någon aning om att det fanns..Jag är aldrig på stan..men när jag jobbade så hittade jag ett visitkort.. www.nillalie.se Har aldrig vart in på den affären..men nästa gång jag är på stan så ska jag kika in..

Åh imorgon kommer min nya bok..ska bli spännande att se vad det står för roligt i den. 

Det här är ett bra tips.. 


Bilden är lånad från www.skapligtenkelt.se

Om du vill få ett papper att se gammalt och pergament-aktigt ut kan du använda kaffe. Lägg pappret på vasken, eller någon annan yta som tål väta. Häll sedan lite kaffe på pappret och sprid ut det med handen. Man kan få fram olika effekter beroende på hur man gör. Häller man på lite kaffe i taget får man ett flammigare utseende. Om man river papprets kanter innan man häller på kaffet blir kanterna lite mörkare än om man river efteråt.

Låt pappret torka och skriv sedan på det.


Ny bok

2011-03-06 @ 20:32:06, , , Kommentarer (0)

Hittade en ny bok, inred lantligt inne och ute med samma författare som har skrivit dekorera och inred ljust och lantligt..Jag gillade henne som författare..Förklarade bra och inspirerande.

Nu ska jag otåligt vänta på att boken kommer hem.



Köpte den på bokus

Imorgon blir jobb..gjorde ett passbyte med en tjej på jobbet..skulle ha jobbat kväll annars..men det tackar jag för..jobbar hellre dag..speciellt under den här mörka perioden..på sommaren går det ju mycket lättare.

Det verkar som om lilla Nisa får stanna hos oss..det är fortfarande ingen som har hört av sig..tycker det är dålig stil..har man tingat katten så ska man ju iallafall höra av sig om man har ångrat sig. Men jag vet ju ite orsaken till varför dom inte har ringt..det kan ju vara så att dom inte har nummret kvar till oss. Och jag har det inte kvar i min telefon heller. Ja ja inte mycket att göra nu..Hon får mer än gärna stanna kvar hos oss.



Jag vill att det ska bli varmare ute nu så att jag kan måla om utemöblerna. Ska även fixa iordning på framsidan med blommor..Ska plantera massa lavendel..det tycker tydligen inte myggorna om..och vi brukar ha en massa myggor på våran baksida. Jag ska även så lite gräs..det blev ingenting av det förra sommaren..köpte gräsfrön..men det tog sig inte..vill också plantera hallonbuskar..tänk att få plocka alldeles färska bär till frukosten en sommar morgon..sitta på uteplatsen och bara njuta av naturen och solen.





Ja absolut så ska jag plantera hallonbuskar =)

Ha en riktigt trevlig söndag kväll så hörs vi imorgon

Kram Nadja


solig söndag

2011-03-06 @ 13:40:15, , , Kommentarer (1)

Hej sitter på jobbet och har ingenting att göra för tillfället..slutar snart..ska hem och försöka bli inspirerad av min bok som jag köpte..inred lantligt och ljust.

Jag har blivit tokig i målning..jag villmåla om allt jag ser..och när jag är hemma hos brukare som har gamla fina möbler..så tänker jag: åh vad fin den skulle vara om man målade om den vit =)

Nu har 3 av katterna flyttat..nu återstår bara en..men dom som tingade henne har inte hört av sig..så jag vet inte om dom vill ha henne längre..kanske har dom tappat bort mitt telefonnr. Men om dom inte hör av sig så behåller vi henne. Så får hon vara med sin mamma.

Skriver ett längre inlägg senare ikväll..

Ha en underbar solig söndag..

Kram Nadja


Fredagsmys

2011-03-04 @ 14:10:21, , , Kommentarer (2)

Hej sitter och bläddrar i tidningen Lantliv. Det finns så mycket fint..speciellt i annonsdelen..har hittat många bra hemsidor där..speciellt www.vitarummet.se Det var precis min stil..


 

Skulle vilja ha en sådan korgstol i hallen med ett härligt fårskinn och ovanför stolen ska den här lampan hänga.


Så himla vacker.



Den här skulle vara fin i badrummet..bara mysa när man ligger i badet.



Det här skulle vara fint på verandan..om man nu har en sån..Jag har tyvärr inte det..har en uteplats..fast utan tak..Skulle vilja ha en inglasad och isolerad så att man kan sitta där även när det är kallt ich ruggigt ute.

Nu ska vi snart åka till affären och köpa lite fredagsmys..barnen är otåliga =) Och typiskt så somnade Dante precis nu..Då blir jag ju tvungen att väcka honom..stackare..

Ha en fortsatt trevlig fredag..

Kram


Eftermiddags stök

2011-03-03 @ 15:24:13, , , Kommentarer (1)

Hej har faktiskt dammsugit idag, men ser det ut som det? NEJ...nu ligger det massa muffins smulor överallt. Efter vårat muffins bak..Det blev chokladmuffins med rosa glasyr på..Bella fick bestämma det..





Ingredienser (12 portioner)

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk raps- eller matolja
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g mörk choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och
    rör ner i smeten, lite åt gången.
  4. Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten.
  5. Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt .
  6. Strö på resten av chokladen.
  7. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Låt svalna på galler.


Isabellas sänghimmel kom idag..så nu är den uppsatt på hennes rum..får se om hon vill sova där ikväll.

såhär blev resultatet.







Hoppas att den får sitta kvar där nu..När hon har kompisar hemma så förstör hennes kompis allt fint man har gjort..och stökar till en massa gör dom också..och inte plockar dom bort heller..fast man tjatar.
ja ja dom är ju bara barn en kort stund..förhoppningsvis så växer det bort.

Nej nu ska jag börja laga mat..idag blir det stuvade makaroner och falukorv

Ha en fortsatt trevlig dag.

Kram Nadja


*

2011-03-03 @ 08:16:19, , , Kommentarer (0)

Jag har placerat min blogg i Enköpingbloggkartan.se!


Fascinerande

2011-03-03 @ 07:47:43, , , Kommentarer (1)

God morgon..den här dagen började inte så bra heller..ont i halsen har jag..men nu har jag druckit en massa te med honung i och andats vicks ånga. Det har hjälp lite grann. Kul att man ska bli sjuk när man är ledig. Anton är också sjuk..Allihopa för den delen, förutom Isabella.

Sitter och tittar på 2 ekorrar som hoppar i träden utanför mitt sovrumsfönster, tänk vad fascinerad man kan bli av naturen. Skulle kunna sitta och titta i en evighet. Tyvärr så är min kamera så värdelös att jag hinner inte ta kort på dom. Det är nå glapp i knappen, så man får trycka så himla hårt för att den ska ta kort överhuvudtaget.



ja jag måste verkligen städa idag fast jag egentligen inte orkar..Det blir så mycket katthår när man har 6 katter.

Bellas sänghimmel har fortfarande inte kommit..Fast det tar ju lång tid när det ska skickas från USA...men den borde komma snart.

Bröllopet har vi inte funderat på så himla mycket just nu, men ett besök med prästen ska väl bli av snart. Det ska bli spännande och höra vad han/hon har att säga. Jag längtar till bröllopsdagen. fast jobbigt också när alla ska titta på oss..fast det är ju nära och kära..men både Danne och jag ogillar att prata framför massa folk. Men det ska nog gå bra..

Här vårfrukyrkan som vi ska gifta oss i och barnen ska döpas.




Konstigt

2011-03-02 @ 08:22:08, , , Kommentarer (1)

                               
                                     

God morgon på er allihop..dagen började med att Isabella mådde illa och spydde..vet inte om det är magsjuka eller om det är något annat..Hon har inte spytt något mer men hon mår illa =(

Dante hostar igen..och hostmedicinen är slut..Försökte mig på att ge honom te med honung och ingefära..men det dricker han ju såklart inte..men han har ingen feber..och är ganska pigg idag..

Jätte tråkigt att dom är sjuka igen..och idag när det är nalle-fest på dagis..dom skulle ha fått ta med sig en valfri mjuk nalle..

Ska jobba ikväll igen..samma tid 16-22...men jag är glad att jag har ett jobb..speciellt nu när vi inte har det så bra med ekonomin..men allt ordnar nog sig till slut.

Det är så himla jobbigt att det förflutna alltid ska jaga en hela tiden..visst jag höll ju på och grävde själv i min barndom..men bestämde mig för att låta det vara..för jobbigt..Men nu är den här igen och knackar på..men den här gången är inte jag inblandad så mycket..men min systerdotter..Jag förstår henne att hon har det jobbigt..inte kul att bära på en sådan sak..men hon som jag vill också gå vidare med sitt liv.

Hur ska jag klara av att vara konsekvent mot Isabella..Hon har ett beteende mot mig som är väldigt påfrestande..hon skriker tills hon får som hon vill..som nu..nu skriker hon för att hon vill se på ett program som inte går nu..utan det börjar senare..och hon skriker att jag ska sätta på det programmet..och jag måste vara bestämd utan att skrika tillbaka. Vilket är svårt..jag blir så irriterad och trött på att höra hennes skrik i 1 timme..men den här gången måste jag skärpa mig om jag ska kunna bryta det här beteendet.

Det är bara mot mig hon är sådär..med Danne går det hur bra som helst..då är hon snäll och lyssnar..säger han nej så är det nej och då accepterar hon det..inget skrik alls..Konstigt!

Vi får se hur det går..en dag i taget..



Ha en underbar dag idag..och kul att du ville titta in hos mig.

Kram Nadja