Navigation


RSS: inlägg



Flower-girl

2011-05-19 @ 11:40:11, , , Kommentarer (1)

God morgon, hoppas att allt är bra..allihopa här hemma förutom jag är sjuka..så jag har fått pyssla om sjuklingarna =) Gjorde lite bröllops-pyssel imorse. En blomkorg som Bella ska få ha, hon ska få kasta blomblad på golvet framför oss i kyrkan. Hoppas att hon vågar det. Tog en "vanlig" korg, Lindade in handtaget med spetstyg.

La i en tygbit i korgen som jag sydde fast runt kanterna


Sådär blev resultatet, Knöt ett band runt kanten så att man inte ska se stygnen och knöt en rosett, sydde fast blommorna. Man kan ju använda den som fruktskål eller vad som helst.



En rolig nyhet..vägde mig imorse och har gått ner 4,5 kg på 3 veckor..och det enda jag har gjort är att äta mindre portioner, inte äta efter kl 18:00, grapefrukt varje morgon innan frukost och promenader varje dag. Nu har jag bara 5,5 kg kvar till min målvikt. Man blir mer taggad nu känner jag..när man ser resultat. Nu är det bara 43 dagar kvar tills bröllopet =)

Ha en underbar dag

Kram Nadja


Fin Förvaring

2011-05-15 @ 19:25:38, inredning, , Kommentarer (0)

Hej har du några gamla skokartonger eller liknande stående i något skåp? Du kan göra dom jättefina om du klär om dom. Det blir den allra finaste förvaringen om de kläs in med papper, notark, eller sidor från en gammal bok, mönstrade tapeter eller presentpapper.

Det enda du behöver är:
* Ett vanligt limstift, det kladdar inte och fäster snabbt.
* Något fint papper eller tapet som du gillar.
* Stryk på generöst med limstiftet på själva asken istället för på papperet, en sida i taget. Se till att du har limstrukit hela ytan innan du fäster papperet mot asken
.
* Stryk ut papperet slätt.
* Knyt fast ett band runt lådan eller bara klistra dit några fina rosetter eller stenar. Vad du själv tycker blir fint.


Ett exempel på hur det kan se ut.



Det blir jättefint och du kan själv anpassa lådan efter din inredning.

Lycka till

Ha en underbar kväll..

Kram Nadja


Äntligen

2011-05-12 @ 19:12:24, , , Kommentarer (2)

Min älskade sambo har ändrat sig..Jag får måla om vårat kistbord..Nu behöver jag bara inhandla målartvätt, maskeringstejp och färg..sen är det bara att sätta igång..Åh det kommer att bli så fint..I samma veva håller jag på och planerar bröllopet för fullt..

Nu får jag äntligen mitt fina kistbord =)



Tänkte bara köpa en "vanlig" prinsess tårta från Maxi och dekorera själv..Man kanske kan välja färg och form på tårtan..man kunde iallafall göra en stor tårta för 50 personer. Jag tycker om deras tårtor..dom är så himla goda. Jag hade tänkt baka tårtorna själv..men man vill ju gärna slippa så mycket stress som möjligt dagen innan. Det är ju så mycket annat som måste göras också..Dekorera lokalen m.m.



Den är ju fin. fast en jätte stor så att det räcker till alla.


Sen får vi en massa hjälp av våra underbara familjer. Är så otroligt tacksam för att alla är så snälla och vill hjälpa till.

Ha en underbar kväll

Kram Nadja


Vit Kista

2011-05-02 @ 13:13:35, inredning, , Kommentarer (2)

Så här vill jag göra med våran kista i vardagsrummet. Men min sambo tror inte att det blir bra. Hur ska jag kunna övertala honom? Några bra tips =P




Det är ju jättefint såhär. Mycket finare än den bruna som vi har.


Man känner lugn och harmoni när man tittar på den tycker jag. Vi får se hur det går med det. Kanske att han ändrar sig.

Ha en underbar dag

Kram Nadja

ps: Läs gärna mitt förra inlägg, beskrivning på hur man syr en hissgardin själv.


Hissgardin-sy själv

2011-05-02 @ 13:12:17, inredning, , Kommentarer (1)

Den här bra beskrivningen hittade jag hos Tipsy Tessie. i hennes blogg. Kan ju vem som helst klara av att göra.

http://tispsytessie.blogspot.com/2009/01/beskrivning-av-hissgardin.html


Nu till beskrivning av hur man går tillväga. De är väldigt enkla att sy, men första gången man sätter upp dem är det lite andra saker man måste skaffa. Vi börjar med tyget. Du behöver lika mycket som fönstrets bredd plus invik 2x2cm på varje sida. Ex mina fönster är 80cm breda och det behövs alltså 88cm brett tyg. Sedan får man ju hoppas att mönstret på tyget gör att man kan köpa fönstrets bredd i tyg för på längden räcker det med ca 130cm, och de flesta tyger brukar ju vara 140cm bredd.
IMG_7286
Börja med att sy in kanterna på tyget, 2x2cm på varje sida. Jag brukar stryka in sidorna innan jag syr så slipper jag nåla. Sedan som ni ser på fotot så börjar jag upptill med att vika in 2cm och samtidigt sy på den mjuka delen av ett kardborreband. Nertill på gardinen vikerjag in 2cm först och sedan 17cm. Sedan syr jag en smal kanal med två sömmar. Se bild
IMG_7288
När detta är gjort så mäter man in avstånden på den första bilden och syr 3 kanaler genom att vika tyget på rätt avstånd och sy en kanal på ca 0,5cm. Se bild
IMG_7289
Nu är gardinen färdigsydd. Nu är det resten av "pillet" kvar. På den nedersta kanalen syr jag fast två plastöglor (finns i gardinaffärer att köpa). På mina 80cm breda gardiner gör jag detta 20cm in på varje sida. I denna ögla ska vi sedan knyta fast persiennsnöre (finns också på typ Hemtex att köpa). Det behövs 2m persiennsnöre till varje sida, alltså 4m snöre till varje gardin.
IMG_7293
På denna bilden ser ni små öppna öglor (finns också att köpa på gardintillbehörsaffär) som sätt på de andra kanalerna över persiennsnörena.
IMG_7295
Nu trär ni in latter (smala stålstänger som man köper tillklippta efter vilken längd man vill ha på Hemtex) i alla kanaler som på bild.
IMG_7291
IMG_7298
Nu ser gardinen ut så här på baksida. Nu behövs en vanlig rak gardinstång (kirsch-stång) som sätts upp med ett så kallat vinkelfäste. I kanalen baktill på gardinstången trär man också in en liten ögla på en platta (också gardintillbehör), som snöret ska löpa igenom.
IMG_7296
IMG_7272
På framsidan av kirsch-stången klistras den andra delen av kardborrebandet (också inköpt på Hemtex eller Åhléns).
IMG_7277
Nu är det bara att sätta upp gardinstången ovanför fönstret och sedan sätta fast gardinen på med kardborrebandet. Sedan träs persiennsnörena igenom öglorna i gardinstången och bägge snörena dras till en sida och sedan hissar man upp gardinen till den höjd man vill ha och fäster persiennsnöret i en liten stopp som skruvas vid sidan av fönstret (gardintillbehör).

Lista på du behöver:
Tyg
latter i rätt bredd (4st)
plastöglor (2st)
öppna stålöglor (6st)
Persiennsnöre
Kirsch-stång
Kardborreband (bägge delarna)
Vinkelfästen till gardinstång (2st)
små öglor med platta (2st)

Ska sy sådana hissgardiner själv efter hennes beskrivning. Fast jag ska försöka hitta gamla fina lakan istället.


Nyttigare

2011-05-02 @ 12:44:29, , , Kommentarer (0)

Dag 3 och jag har inte ätit en enda liten godsak. Har heller inte ätit efter kl 18:00..utan bara druckit varmt vatten med citron och äppelcidervinäger. Jag tar alla chanser jag får till att motionera. Nu är väl dom värsta dagarna över..Nu kommer det att gå bra..det känner jag. Ska jag äntligen få väga 50 kg? som jag ska göra enligt mitt BMI..ja jag vet att man inte ska lita på BMI:t men jag vill ändå väga 50 kg..för att jag är så kort..och det skulle nog passa mig bättre.

Jag har inte vägt mig nu när jag började..men sist jag vägde mig så vägde jag 65. Ska väga mig 1 gång i veckan..på lördagar. Nu är det bara 60 dagar kvar till den stora dagen.

Har lämnat barnen på dagis och efter det gick jag på promenad. Börjar jobba kl 16:00 så måste nog hinna med lite innan det.

Hoppas att du får en bra dag

Kram Nadja



Sådär smal var man en gång i tiden..Bilden är från 2002 när min minsta pojke var en liten bebis
Då vägde jag 55 tror jag att det var.